Har du inte kommit igång med din träning efter uppehåll?
Eller du har kanske inte kommit igång med din träning alls?

Här har du 10 tips som kan hjälpa dig på traven – det räcker dock inte att bara läsa dem ?

1. Hitta en träningskompis! – Det är både roligare och lättare att komma iväg till gymmet ifall du bokar en ”träningsdejt”. Varför inte hitta kvalitetstid med familjemedlemmar t ex?

2. Boka ett gruppass! – Gruppträningssalarna är inte farliga, jag lovar! & alla har fullt upp med att bry sig om sig själva och sin egen träning så det är ingen som tittar eller fokuserar på hur du gör eller hur du ser ut. Det finns ett stort smörgåsbord utav olika pass och tider – hitta dina favoriter! https://halsoprofilen.com/grupptraning/

3. Hitta de tider på dygnet som passar dig bäst att träna – tidig morgon, lunchtid, direkt efter jobb eller senare kväll? Sätt in rutin i din vardag för din träning precis som du gör med allt annat i vardagen.

4. Träna med en personlig tränare eller i TEAM – En bra motivation och hjälp är att ha någon annan som säger till en vad man ska göra eller fokusera på utifrån egna förutsättningar. Då är en Personlig tränare det perfekta valet!

5. Lustbetonad träning – Träna det du KÄNNER FÖR. Få in ”lustbetonade” träningspass i din vecka också. Är det en dag du känner för att ta en lugnare joggingrunda i skogen istället för ett tungt styrkepass i gymmet, gör det.

6. Våga prata med oss på anläggningen – Vårt mål är att inspirera och hjälpa dig med din träning. Är du osäker på hur en maskin funkar, fråga oss. Vill du ha ut en viss sorts träning men vet inte vilket gruppass som kan passa, fråga oss.

7. Slarva inte med energi & vatten – Efter en arbetsdag känner vi oss trötta i kropp och knopp. Slarva inte med vätska och mellanmål under dagen, särskilt inte om du tänkt träna efter jobb eller senare kväll.

8. SOV! – Nyckeln till att lyckas med sin träning är återhämtning, lika mycket som du prioriterar din hälsa i form av träning och kost så prioritera din sömn.

9. Sätt upp mål & delmål – Det är oftast lättare att hålla träningsmotivationen vid liv om vi har mål. Är man i start i sin träning kan ett stort mål kännas väldigt avlägset och långt borta. Sätt därför upp delmål så kan du bocka av målen längs vägen och det är lättare att hålla motivationen uppe.

10. Sist men inte minst… Våga vara nybörjare – Kom ihåg att du tränar för din egen skull och ingen annans. Gå inte in i gymmet och hårdträna och riskera att göra fel och skada dig eller få ont för att dölja din ”nybörjar status”. Våga be personal på plats om hjälp för att komma igång på rätt sätt.

Kram! /Magdalena ♥
Bilden är från ett härligt gäng medlemmar på Hälsoprofilen som sprang The Color Run tillsammans i fina HP-mössor!