Är du dålig på att få i dig mellis? eller kanske du kört fast i samma spår, här kommer lite tips på lätta och goda mellanmål.

1. Kvarg med nötter och bär
Lika enkelt som gott! Toppa en burk kvarg (150 gram) med en deciliter bär och en matsked nötter. Om du vill ta med mellanmålet till skolan eller jobbet kan du använda frysta bär så att det håller sig kallt längre.

2. Proteinbröd med avokado
Bred en skiva proteinbröd med en deciliter keso och en halv avokado. Gott och enkelt!

3. Nyttig Risifrutti
Blanda en deciliter keso med en deciliter ProPud med vaniljsmak. Toppa med  sylt för att få en proteinrik och nyttig variant av Risifrutti.

4. Proteinsmoothie
Mixa en deciliter frysta bär eller frukter med en deciliter kvarg och en skopa proteinpulver. Om konsistensen blir för tjock kan du även hälla i vatten eller mjölk.

5. Keso eller kvarg med kanelstekt äpple
Stek ett halvt äpple i skivor och krydda med kanel. Ät tillsammans med en deciliter keso eller kvarg och en matsked nötsmör.

6. Finn crisp med kyckling och philadelphiaost
Bred tre Finn crisp med ungefär en matsked philadelphiaost (eller annan färskost) per skiva. Lägg sedan på två skivor kyckling- eller kalkonpålägg på varje Finn Crisp och toppa med grönsaker.

7. Proteinbars
Koka 20 gram fibersirap i mikron och blanda med en skopa vassleprotein. Du kan behöva tillsätta lite vatten om det blir för torrt. Blanda i nötter, kokos, torkade bär eller det du föredrar och sätt in i kylen i en timma.

8. Omelettmuffins
Vispa två ägg med en matsked mjölk och kryddor. Häll i två smörade muffinsformar tillsammans med valfri fyllning – till exempel ost, lax, skinka och tomater. Sätt in i ugnen 10 till 15 minuter på 175 grader för att få ett enkelt mellanmål som du kan äta både varmt och kallt.

9. Chiapudding
Blanda två deciliter mandelmjölk med två matskedar chiafrön och en halv tesked vaniljpulver i en skål och låt stå i kylskåpet under natten. Blanda med en halv skopa proteinpulver dagen efter och ät som ett gott mellanmål med bär på.

10. Vanlig mat
Mellanmål behöver inte bestå av någon särskild mat – det kan också vara en mindre portion av din vanliga mat. Så nästa gång du förbereder en lunchlåda kan du göra en liten extra portion som du kan äta till mellanmål

Njut!
Sandra
(Källa: Hälsa och Fitness)