Hur blir man av med fettet runt magen? En vanlig fråga som många undrar över.

Många testar olika varianter av dieter, detox och magövningar men ändå känns det som att inget händer.

Om du vill minska midjemåttet så kommer här en del tips som faktiskt fungerar.

Gör förändringar i din kosthållning! Undvik halvfabrikat, snabbmat, socker och snabba kolhydrater. Allt detta bidrar till uppsvälld mage. Välj istället riktig mat, alltså riktiga råvaror. Ju färre ingredienser och mer i sitt ursprungliga skick som något är – desto bättre. Välj mat med högt proteininnehåll, nyttiga fetter och långsamma kolhydrater. Kom ihåg att kosten är A och O för att du ska få bra resultat.

Även om det inte går att punktförbränna fett runt magen så är det viktigt att träna bålen för en bra stabilitet. En stark bål gör dig stark i alla övningar. Dessutom är det bra för din hållning och en stark mage/rygg gör att du rätar upp kroppen och drar in magen.

Enda sättet att bränna fettet på magen är att öka fettförbränningen och bästa sättet att göra detta på är styrketräning. Tung och intensiv styrketräning som både slimmar och stärker kroppen är många gånger ett mer träningsekonomiskt sätt att öka fettförbränningen än att enbart träna cardio/konditionspass. Med hög intensitet och minimal vila under passet sparar du både tid och muskler men håller ändå pulsen ganska konstant hög. Vår viktminskning blir på detta sätt både hälsosam och gör att vi mår bättre.

  1. Rensa upp i kosten. Ät bra mat + se till att få i dig tillräckligt med protein.
  2. Styrketräna 3-5ggr/vecka. Kombinera gärna med någon sorts konditionsträning, HIIT, powerwalks eller gå på något roligt pass.
  3.  Försök ligga på ett litet energiunderskott. Dock aldrig mer än 500 kcal lägre än din totala dagliga energiförbrukning.

Att kvinnor och män förlorar fett på olika områden olika snabbt beror på hormoner. Män har mer testosteron och kvinnor mer östrogen, vilket påverkar hur fett lagras, fördelas och förbrukas. Det är inget som vi lätt kan påverka.

Vad vi kan och borde göra är att eftersträva balans med bra kost och bra träning.

Små steg i rätt riktning, kommer att på sikt ge resultat och kom ihåg att ha tålamod!

/ Mimmi