Namn: Mimmi Brosten

Bor i Hässleholm med sambo Crille och två tonårssöner Melvin och Albin.

Många av er känner säkert igen mig från gymmet. Det är jag som bland annat försöker lösa alla problem som uppstår efterhand och se till så att allt fungerar som det ska samt ser till så att alla våra medlemmar känner sig nöjda och glada. Jag började min karriär i träningens värld efter fyllda 40 och innan dess så kan jag motvilligt erkänna att detta var inget som intresserade mig överhuvudtaget men idag kan jag inte tänka mig en dag utan en hälsosam livsstil.

Det finns nog inte en diet i världen som jag inte testat sen jag var 18 år och vet ni vad, i stort sett alla fungerade men oftast klarade jag bara hålla dem i 1-60 dagar sen fick jag återfall och åt upp mig igen + att jag varje gång la på mig ett extra kilo, som i sin tur skulle bantas bort med en ny diet… Så levde jag och kilona ökade år efter år…

Det var först när jag hade fyllt 40 år som jag bestämde mig för att testa PT och kostrådgivning. Jag körde all-in och var hel motiverad. Bra effektiv träning 5 dagar/vecka och det viktigaste av allt BRA RIKTIG MAT och jag var aldrig hungrig. Det bästa av allt var att från den dagen jag hade en välfungerande plan så släppte också min dagliga hets med ”vad ska jag äta och träna för att komma i form?” Jag visste att varje dag gjorde jag mitt bästa, ett steg i taget mot mitt mål. Denna gången var det ingen ”quick-fix” utan det skulle bli bestående resultat. En livstilsförändring, och jag var så redo. Det fick ta den tid det tog helt enkelt. Och resultaten lät inte vänta på sig. Detta triggade igång mig ännu mer att fortsätta. Jag hade PT och kostplanering i ett år och jag kände mig som en helt ny människa. Jag mådde så bra, kände mig på topp hela tiden, min självkänsla ökade och jag kände att det fanns inget jag inte kunde göra och framförallt så var jag så jäkla stolt över mig själv att jag hade lyckats och hur enkelt det faktiskt hade varit. Bra mat och rolig varierad träning, inga konstigheter alls…

Efter 1 år så hade jag fått helt nya vanor, jag behövde inte längre tänka på vad och hur jag åt för nu åt jag bra mat automatiskt i rätt mängder. Jag hade inget behov av att äta onyttigheter (även om jag självklart stoppar i mig något onyttigt ibland) men jag visste att jag kunde hantera det i sådana fall.

Mina egna framsteg och självklart att jag tyckte att det var så intressant med vad man kan åstadkomma med sin kropp, utan att krångla till det, sporrade mig att vilja hjälpa andra som lever i ”diet-bubblan” att kunna göra samma förändring och bli kvitt sin ”diet-hets”. Jag bestämde mig för att utbilda mig till Personlig Tränare, Kostrådgivare och Mamma-Mage Tränare.

Efter utbildningen så började jag jobba som PT på Hälsoprofilen, något som jag aldrig ångrar. Detta har varit en av de roligaste perioderna i mitt liv. Att få jobba med träning och kost och hjälpa andra är inte alltid det lättaste men fantastiskt roligt när man ser glädjen av andras framsteg. Att jag dessutom får möjlighet att jobba med världens roligaste och trevligaste kollegor gör saken bara ännu bättre. Och alla härliga medlemmar som vi har på gymmet gör vardagen så mycket roligare.

Under en period så jobbade jag även som PT-online coach på MammaFitness vilket jag är väldigt stolt över och det var en otroligt lärorikt period.

Hälsoprofilen expanderade till nya lokaler hösten 2015 och då började jag jobba med nya uppgifter som platschef på gymmet och våren 2016 gick jag även in som delägare i företaget.

Det jag brinner allra mest för är styrketräningen och den effekt den har på våra kroppar, hur vi kan bygga, forma och omvandla våra kroppar och såklart hur tung träning påverkar vår ämnesomsättning och fettförbränning på ett positivt sätt. Ju tyngre desto bättre. Och såklart massor av bra mat på det!

Jag har ett varmt hjärta för våra Foodbox och håller oftast i våra Foodbox-kampanjer och även den kommande nylanseringen av ”My Race”. Jag vill verkligen att folk ska förstå vad maten har för betydelse för oss. Framförallt för att hålla oss friska och för vårt välbefinnande men även för att få bästa resultat av vår träning. Vi behöver bra mat och kroppen behöver få i sig all näring för att orka med vardagen. Inget krångel och inga konstigheter helt enkelt. Och Foodbox är ett bekvämt val för den som vill komma igång med nya sunda vanor på ett enkelt sätt..

Det jag vill förmedla är: Sätt upp ett mål, skaffa dig en fungerande plan, lev, njut, träna, ät gott och krångla inte till det för mycket!

Vi ses på gymmet!

/ Mimmi @mamimmii