Lätt vikt och mååånga repetitioner, det är din utmaning på ett Bodypump pass. Hela kroppen får jobba och efter ett 60 minuters pass har du gjort mellan 800-1000 repetitioner!!! Vilket är 4 gånger mer än vad en person som tränar själv uppnår när han/hon tränar själv*.

På Hälsoprofilen kan du gå på antingen 60 eller 45 min Bodypump. 1 låt per muskelgrupp där du använder stång, lösa viktplattor och din egen kroppsvikt. Din instruktör informerar om viktval och hjälper dig genom hela passet. Om du är helt ny på ett pass så börja med lätt vikt (kanske t.o.m. bara stången), när övningarna sitter i kroppen, kanske efter 3-4 pass, så lägg på mer vikt på stången.

Under tre månader är koreografin och musiken samma så du har tid på dig att känna in passet och våga lägga på mer vikt efter några pass. Musiken har en skön och grym takt så efter några gånger följer du lätt med och får en känsla i musiken. Efter tre månader så släpps ny release – då byts musik och koreografi ut så du får en utmaning igen! Musiken och träningsformen är det jag älskar med passet, musiken får mig att prestera och få en känsla mer utöver träningen. Bodypumpen har gjort mig mer uthållig, jag känner att min kroppshållning är mycket starkare och känslan att hela kroppen har fått jobba efter ett pass är så härlig!!

Bodypump bygger på något som heter ”The Rep Effect”* som skapar långa, tonade muskler och en stark kroppsbyggnad. Vetenskap har visat att Bodypump har stor kalori och fettförbrännings effekt samt förbättrar styrka och uthållighet i dina muskler genom The Rep Effect. Du stärker även upp hållfastheten i skelettet som motverkar benskörhet! Du märker, fördelarna är många… 😉

Eftersom du jobbar med alla muskelgrupper så rekommenderar jag dig att gå 2-3 gånger i veckan och ha minst 1 dag mellan passen.

Magdalena & Tina N har Bodypump pass på höstens schema!

måndag 06:30 45 min
tisdag 18:30 60 min
torsdag 19:10 60 min
lördag 09:00 60 min

Bara att välja och vraka 2-3 pass som passar din tid! 😀

MISSA INTE lördag 7:e oktober kör vi RELEASE FEST med flera pass och såklart den nya releasen i Bodypump 103!

*Vetenskap bakom The Rep Effect: https://www.lesmills.com/knowledge/fitness-research/the-rep-effect/

1000 starts with one…. /Magdalena