Det populära cirkelpasset i vårt egna träningskoncept Get Fit Together har blivit en riktig höjdare! Passen finns i tre fokus-områden:
Övningar för hela kroppen så som ben, rygg, mage, axlar, bröst och puls tränar du i TOTALBODY.
Ben, rumpa och säte bygger du upp i LEGS & BOOTY.
Övningar för biceps, triceps och mage stärker du i ARMS & ABS.

Passet fokuserar på effektivitet och resultat, därför har vi 40 minuter varav dessa minuter är lite lite vila. Du jobbar i 4 set på en station varierat i två övningar så musklerna får tröttas ut ordentligt innan du byter station. Varje pass avslutas alltid med en utmaning där du får jobba ut det sista under ca 1 minut – vad det är för utmaning är en överraskning för varje pass! 😀

Att hitta rätt teknik och rätt vikt kommer inte första gången, den får man jobba upp och val på vikt hittar du kanske efter ett par gånger. Eftersom vi jobbar i många repetitioner med lite vila mellan övningarna och stationerna så tänk lättare vikt än när du tränar nere på gymmet och inte gör lika många repetitioner. Rätt teknik gör också att vi får bättre resultat och en säkrare träning :).

En övning som finns i ett par av våra TOTALBODY pass är rodd med stång. Denna är lite knepig, så jag ska bryta ner denna övning så ni får rätt teknik och stärker upp ryggen!

Ha fötterna under höft, håll stången en tum längds avstånd från låren. Lyft bröstet, axlar bak och spänn magen.

Tippa fram från höften, stången sänks ner till knähöjd, nära kroppen. Håll ryggen rak och nacken neutral (blicken två meter fram). 

Stången går från knä upp till mage, ner till knä igen. Håll stången nära låren, armbågar går rakt bak i rodden samtidigt som du klämmer ihop skulderbladen och fortfarande spänner magen, har neutral nacke och axlar bak.

Exempel på typiskt fel: stången för långt ifrån kroppen – här jobbar du inte rätt och övningen blir väldigt obekväm.

Exempel på typiskt fel: Böjd nacke – vilket kan leda till att du får ont i nacken.

När du har möjlighet i gymmet eller i passen: titta i speglarna så du har rätt teknik genom hela övningen och känn efter i kroppen hur det känns så kommer tekniken sitta där automatiskt efter ett tag!
För vet ni… det tar 1000 repetitioner för hjärnan att ändra ett inövat rörelsemönster. Så har du gjort fel är det bara att sätta igång och börja öva på repetition 1 ?

Train safe!
/Magdalena