Har du inte kommit igång med träningen igen efter sommaren, jobb- och skolstart så är det hög tid att ta tag i det nu. Efter sommar och ledighet kan det vara svårt att återgå till bra vanor och träningsrutiner igen och det blir lätt att man skjuter upp det med risk att det inte kommer bli av alls.

Efter en längre tids träningsuppehåll kan det kännas skönt att börja om på nytt, speciellt om målet är att må bra och hålla sig frisk och då är hösten perfekt för att ta nya tag och kanske till och med ge sig själv lite nya utmaningar. Mat, sömn och träning är viktiga delar som oftast kommer ur rytm under sommarmånaderna så det är viktigt att försöka komma tillbaka till regelbundna rutiner igen.

Kommer man bara igång med träningen så brukar resten också falla på plats. När du börjar träna igen efter en lång tids inaktivitet så känner du dig piggare nästan direkt och då blir det också lättare att börja äta rätt.

Här följer några enkla tips på hur du kan göra för att komma tillbaka till de goda vanorna igen.

– Bestäm dig, schemalägg och prioritera din träning. Börja med att planera in din träning och boka in den i din kalender, precis som ett viktigt möte. Genom att planera träningen så slipper du tveka när det är dags och det är lättare att det blir av. Förbered och packa en väska med kläder, skor och allt du behöver så är det bara att ta med när du ska iväg.

– Börja lugnt så du inte riskerar att skada dig.

– Sätt upp ett mål. Ha något att se fram emot då är det lättare att du håller dig motiverad.

– Börja dagen med en powerwalk. Hinner du inte 60min så räcker det med 20min. En rask promenad kickar igång kroppen och ger energi för resten av dagen.

– Rensa upp i kosten. Minska sockerintaget. Ät mer grönt och fyll på med nyttigheter. Drick vatten. Ät regelbundet, det ger ork till familj, vänner, jobb, skola, träning och annat i vardagen.

– Skaffa en träningskompis. Om man är två så är det inte lika lätt att hoppa över träningen.

– Hitta den träningsform som passar dig bäst. För att träna regelbundet måste du tycka det är kul. Testa dig fram till mellan olika träningsformer, var inte rädd för att prova något nytt. Kanske blir du överraskad. Testa olika gruppträningspass eller våga dig ut på gymmet om du aldrig tränat där tidigare, skaffa en PT och få extra hjälp med inbokade tider eller ett personligt träningsupplägg. Det finns något för alla. Hitta din grej!

På Hälsoprofilen har vi nu ännu en NYHET för alla våra medlemmar HP RESAN som startar upp i början av oktober. Vi hjälper dig att registrera dina träningstillfällen i din egen loggbok och du får små belöningar när du uppnår olika delmål. Har du Facebook? Alla HP medlemmar kan redan nu ansöka om medlemskap på facebook-sidan HP RESAN, vårt eget klubbforum där du kan dela dig av din träning. Vi finns till hjälp och svarar på frågor som du har och delar med oss med tips om kost, träning och hälsa. Ställ frågor, inspirera, utmana och motivera varandra. Loggboken och mer info angående HP RESAN får du i receptionen. Hämta din Du också!

Kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av.

Trevlig helg! / Mimmi