Dags för nästa gäng! Elisabeth, Jimmy & Sofie har även fått svara på tre frågor så att du ska få lära känna dem lite mer!

Elisabeth Åberg – SPINNING

Vad fick dig att ta steget att bli instruktör?
Det var många år sedan men det var nog kombinationen träning och att lära ut till andra.

Vad älskar du mest med träning och det specifika passet du kör?
Träningen gör att jag mår bra, spinning är en träningsform där alla kan vara med. Gruppträning där du kör ditt eget pass med hjälp av instruktören som vägleder och peppar dig. Nybörjare och erfarna cyklister kan vara med på samma pass.

Vad är din stora last när det gäller mat eller sötsaker? Lakrits

Jimmy Lagerkvist – TABATA, OUTDOOR GYM

Vad fick dig att ta steget att bli instruktör?
Nyfikenhet och möjligheten att få arbeta med folk som är motiverade och delar min egen träningsglädje.

Vad älskar du mest med träning och det specifika passet du kör?
Jag tycker om att testa gränserna. Mitt huvudsakliga motto för min egen träning är att jag inte vill känna mig begränsad av min egen kropp, varken nu eller längre fram. Jag vill kunna ta mig an allt i min vardag eller hoppa på spännande utmaningar utan att behöva känna mig hindrad eller begränsad. Jag försöker därför variera min träning så mycket som möjligt och detta försöker jag förmedla till medlemmarna genom att baka in så mycket som möjligt i de pass jag leder. Just i höst kör jag Tabata och det jag gillar med det passet är att det är en kombination av högintensivt, styrka, mobilitet och funktionella rörelser…allt i ett paket!

Vad är din stora last när det gäller mat eller sötsaker?
Jag har givetvis inga laster……….
Nej, men jag har faktiskt inget specifikt som jag är extra svag för. Jag tycker helt enkelt om god mat i allmänhet, tycker om att laga mat och jag tycker om att äta…mycket. Det är det bästa med att träna mycket och ofta, all mat man behöver äta. Annars är dock hembakat en ganska svag punkt, har en fru som är otroligt duktig på att baka (slicka skålarna blir man aldrig för gammal för) men jag har som tur är hyfsad pli på henne så det är ganska glest mellan tillfällena. Annars hade all tid på gymmet varit mer eller mindre bortkastad!

Sofie Kullman – SPINNING

Vad fick dig att ta steget att bli instruktör?
Jag har jobbat som gruppinstruktör sedan 1993. Efter att ha spenderat ett år i USA som au pair, och där kommit i kontakt med stepaerobics blev jag biten av gruppträning och speciellt step-up. När jag sedan började plugga i Lund och sökt upp ett gym jag gillade blev det mycket enkelt att svara på frågan om jag var intresserad av att börja som aerobic-instruktör. Jag gick utbildningar och har sedan dess hållit på med olika typer av gruppträning, step-up, aerobic, pump, cirkelträning och spinning. Spinningen kom in lite senare, för snart 20 år sedan, och jag älskade träningsformen direkt. Enkelt, jobbigt, full fart, tillsammans med musik som får en att ta i det där lilla extra. Att leda träningspass är något som passar min personlighet, jag gillar att träna, leda och få andra att må bra, vilket är målet med träning för mig.

Vad älskar du mest med träning och det specifika passet du kör?
Vi vet alla att det är viktigt, ur många aspekter, att röra på oss. Det blir tydligt hur stressnivån sjunker efter att ha kört ett konditionspass i spinningsalen. Spinningen ger mig massor med energi, dels träningen i sig, men framförallt alla härliga kunder som tillsammans ger järnet.

Vad är din stora last när det gäller mat eller sötsaker?
Choklad är bland det bästa jag vet. Choklad är något som jag dagligen äter. Men, jag ser det inte som en last. Jag tror inte på dieter eller extrem kosthållning, jag gillar det svenska ordet lagom när det kommer till kost. Lagom nyttig, det är mitt motto. J Att äta av sådant som kallas onyttigt ibland, tror jag är nyttigt för oss. Målet med träning för mig är att ha, och bibehålla, en god hälsa, både fysiskt och psykiskt.

 

/Elisabeth, Jimmy & Sofie