Att jobba som PT och få möjligheten att hjälpa människor på olika sätt är verkligen något som jag brinner för. Att se deras framgångar ger mig glädje och drivkraft att fortsätta inspirera andra till en hälsosammare livsstil.

Arbetet som personlig tränare innebär så mycket mer än bara träning och viktminskning. Många som ansöker till programmet söker av flera olika anledningar, t.ex för att få en kickstart att komma igång med sin träning, mer kunskap om kost och hälsa, viktökning, nystart efter en separation, rehabilitering, arbetsskador eller p.g.a psykiska problem.

Träning och mental hälsa hör ihop och att få vara en del av mina klienters resa och se deras utveckling är en underbar känsla.

Lejla är en av många som ansökte till programmet i höstas och en av mina klienter som har fått väldigt fina resultat. I sin berättelse nedan berättar Lejla med sina egna ord om hur hennes liv förändrats på kort tid tack vare Weight Trainer.

 LEJLAS RESA

”Mitt namn är Lejla och jag är 40 år gammal.

Nästa vecka är det min nionde vecka med Weight Trainer. Sedan jag gick med i programmet så har mitt liv förändrats och tagit en helt ny vändning.

Efter två arbetsskador som orsakade svåra ryggproblem så hamnade jag 2015 på ortopedmottagningen då mitt vänstra ben hade lagt av. Jag kunde inte längre stödja mig på det och hade stora svårigheter att gå.

Ryggproblemen orsakade konstant smärta och begränsade mig i min vardag. Allt som jag med lätthet hade klarat av att utföra innan blev nu en ständig kamp. Smärtorna och frustrationen att inte kunna leva ett ”normalt liv” påverkade mig både fysiskt och psykiskt, livsglädjen försvann och jag tappade helt kontrollen över mig själv.

Efter en viktökning på 35 kilo så blev varken ryggproblemen eller mitt mående bättre.

När jag lämnade blodprov så sa min läkare till mig att jag hade högt blodtryck och att om jag inte gör någonting åt min situation omgående så löper jag en väldigt stor risk att utveckla diabetes. I det läget jag befann mig i just då så kändes det som ännu ett bakslag.

Jag insåg att jag inte skulle klara av detta på egen hand så jag bestämde mig för att söka professionell hjälp. Jag såg anmälan till Weight Trainer på Hälsoprofilens facebookssida och bestämde mig för att skicka in en ansökan. Kort därefter så ringde Camilla upp mig och vi bokade in en tid för möte.

När jag träffade Camilla så var hon så härligt positiv och glad. Hon lyssnade och var väldigt inspirerande. I det läget jag befann mig då var det precis vad jag behövde. Efter att ha fått all information om hur vi skulle gå tillväga dessa 12 veckor så bestämde jag mig för att ge det en chans… Vad hade jag att förlora!?

Det visade sig vara den bästa investeringen i mig själv som jag någonsin gjort!

Åtta veckor har nu gått och jag har hittills gått ner – 18 kg och jag fortsätter tappa i vikt. Jag känner mer glädje i livet och har mer ork och energi i min vardag. Dessutom så tycker jag det är riktigt roligt att komma till gymmet. Camilla driver på mig bra och får mig att tro mer på mig själv. Utan hennes stöd hade detta inte varit möjligt. Hon har fått mig att må så mycket bättre och inspirerat mig till ett nytt hälsosammare liv.”

Nu i december/januari så startar vi upp nya 12 veckors grupper och vi som jobbar på Hälsoprofilen ser framemot att få följa just Dig på din resa till en bättre hälsa. Är du intresserad av mer info om vårt Weight Trainer program, klicka på knappen: 

 

/ PT Camilla

instagram: ptcamilla_halsoprofilen