Protein är det allra viktigaste näringsämnet när det gäller att värna om sina muskler och behålla formen, bygga muskler eller gå ner i vikt. Proteinet håller dig mätt, ökar din ämnesomsättning, deltar i cellernas uppbyggnad och har en viktig del i immunförsvaret. Dessutom så hjälper det dig att gå ner i vikt eftersom det krävs ganska stor energi för kroppen att bryta ner protein. Protein kan inte lagras i kroppen så därför är det viktigt att tillföra proteiner jämnt under dagen om man vill optimera muskeltillväxt samt öka sin ämnesomsättning och fettförbränning i kroppen.

Protein är även det näringsämne som mättar bäst i förhållande till kalorimängd och är därmed också ett effektivt knep mot sötsug och för att motstå frestelser.

Bra proteinkällor är: Fisk, kyckling, kött, linser, bönor, ägg och mejeriprodukter (naturella) som keso, kvarg och ost.

Det går självklart att få i sig tillräckligt med protein genom att äta vanlig mat men för att underlätta så kan proteinpulvret vara ett bra komplement till den dagliga kosten.

Proteinpulver är först och främst ett kosttillskott för dig som av olika anledningar har svårt att få i dig tillräckligt med protein i din dagliga kosthållning. Proteinpulver kan egentligen betraktas som mat i pulverform. För lite protein i kosten är en vanlig orsak till uteblivna önskade resultat i samband med träning och viktminskning.

Många idag som tränar har olika mål som tex. muskelbyggnad, gå ner i vikt/fettprocent, forma kroppen etc. och beroende på vilket mål vi har så kan proteinpulver underlätta och hjälpa oss mot vårt önskade resultat.

För den som tränar tung styrketräning och fokuserar på att öka i muskelmassa är det viktigt att ge kroppen rätt mängd protein för att kroppen ska ha byggstenar att prioritera just muskelbyggnad. Proteinpulver är då ett utmärkt val av tillskott för att öka proteinintaget på ett enkelt sätt och faktisk rätt ekonomisk också. Proteinpulver kan användas efter träning som återhämtningsdryck, i gröten på morgonen eller som mellanmål.

För den som siktar på att gå ner i vikt/fettprocent så handlar det om äta färre kalorier än vad du gör av med. Protein är då något som passar perfekt att äta då det är det näringsämne som mättar bäst på lägre kaloriintag.  Det passar också utmärkt som återhämtningsdryck då kroppen behöver prioritera att behålla sin muskelmassa när den ligger på ett kaloriunderskott.

Proteinpulver är också enkelt, praktiskt och hållbart att ha med sig och det kostar inte så mycket per portion. En portion BL proteinpulver innehåller ca 115 kalorier och kostar ungefär 9,50kr.

Som flera av er redan vet så finns nu Black Lines kosttillskott i vår HP-shop. Vi har 2 olika varianter av protein, Whey Isolate Protein och Casein Slow Protein. Skillnaden mellan dessa två är:

 Whey Isolate ger ett snabbt upptag som ökar återhämtningen efter ett hårt träningspass. Det ger dina muskler energi med byggstenar som stimulerar din muskeltillväxt. Bra för den som tränar mycket och tungt eller behöver förenkla sin vardag genom att ta hjälp av kosttillskott. Passar som återhämtning efter träning eller som ett proteinrikt mellanmål. Finns i smakerna: Choklad, jordgubb, päron/vanilj.

 Slow Casein optimerar din återhämtning och verkar upp till 8 timmar. BL Casein hjälper sömnen på traven samt återställer kroppens energibalans. Det förhindrar musklerna från att brytas ner och det är därför väldigt fördelaktigt att ta kasein innan läggdags för att musklerna ska få protein under hela natten. Bra för den som fokuserar på att öka eller bibehålla sin muskelmassa vid tung träning som kräver bra återhämtning. Kasein kan också med fördel användas om du vill gå ner i vikt då kasein kan hjälpa till att behålla muskelmassa vid ett energiunderskott och kan även bidra till lite högre mättnadskänsla. Passar som mellanmål eller innan läggdags. Finns i smakerna: Choklad, skogsbär, päron/vanilj.

(Black Line sportkosttillskott är en svensk kvalitetsprodukt. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.)

 Choklad/Banan Protein Smoothie

1 banan

1 skopa BL Choklad Whey Isolate el. Slow Casein

2,5 dl mjölk (alternativt 2,5dl proteinmjölk m. vaniljsmak More Milk)

 Kör allt i mixer. Servera.

Enkelt och galet gott! Perfekt efter träning eller som mellanmål/kvällsmål

 / Mimmi @mamimmii