En stark bål gör dig bättre på allt du gör, allt från i dina vardagssysslor till att du ska utöva din favoritsport. Själv tycker jag det är svårt att träna mage nere på gymmet. Man har sina vanliga övningar som görs vecka ut och vecka in och det är svårt att märka om det gör någon förbättring eller inte. Men jag har märkt hur viktigt det är att vara stark i magen för att kunna utföra korrekt teknik i träningen, orka lyfta tungt och prestera bättre och bättre i andra övningar och pass.

CXWORX är ett pass som är inriktat just på din bål, men även rumpa och rygg. Vetenskap har visat att CXWORX förbättrar din funktionella styrka och hjälper till att förebygga skador.

Något som också är kanon med detta pass är att alla övningar i CXWORX har alternativ, så du kan utmana men ändå utgå från din egen träningsnivå. Du använder din egen kroppsvikt, gummiband och viktplatta.

Jag gick på CXWORX nyligen och märkte hur många muskler jag fick använda bara för att upprätthålla min balans (!!) och hur övningarna riktigt sög i ländryggen (där jag är som svagast). Detta pass blir en utmaning för mig och jag kommer definitivt lägga till minst 1 CXWORX pass i min träningsvecka för att se vilka övningar jag klarar bättre och bättre och känna att jag blir starkare i min vardag och i min övriga träning. Passet är perfekt att kombinera med andra pass eller träning nere på gymmet eftersom det är 30 minuter.

Var 3:e månad byts koreografi och musik. Din instruktör åker då iväg på en utbildning för att få tips och inspiration inför den nya releasen. Detta gör att du kan känna dig säker på att instruktören är kvalificerad och har bra utbildning bakom sig. Vägen till att bli licensierad instruktör från första början är inte heller a piece of cake ;)…. Att koreografin byts resulterar också i att du får variation i din träning och nya utmaningar när den nya releasen kommer!

 

CXWORX finns på höstschemat under 3 olika tider med Tina & Andrea – perfekt att kombinera dessa 30 min med egen träning på gymmet eller annat pass.

Måndagar 17:10

Torsdagar 18:30

Fredagar 18:10

Våga testa om du inte redan gjort det! Tycker du det är krångligt i början, tveka inte att fråga instruktören för tips och ge passet minst 4-5 gånger för att komma in i övningarna och rörelserna, du kommer märka skillnad efter några gånger!

TEKNIKTIPS på vanlig återkommande övning. Se här –>  https://youtu.be/0Vze3pnnSik

För mer information och inspiration –> https://www.lesmills.com/workouts/fitness-classes/cxworx/

/Magdalena

Källa: www.lesmills.com