Att träna tillsammans i grupp ökar mängden må bra-endorfiner som normalt utsöndras under fysisk träning.Det har länge varit känt att kroppen under fysisk träning utsöndrar endorfiner och att dessa kan skapa lyckokänslor efter träningen.

Endorfinet som utsöndras under fysisk träning tros därmed kunna öka prestationsförmågan hos människor, men forskarna tror också att endorfinet kan vara mekanismen som skapar den känsla av lycka som man kan få av att exempelvis dansa och skratta. Forskning visar att mängden endorfin som utsöndras är klart högre inom gruppträning än individuell träning,

 

Fler anledningar att träna i grupp……

Du får bra och varierande träning
I en grupp är det mycket lättare att utmana sig själv och ge det lilla extra. Detta gör att du får bättre träningen ger bättre resultat.

Träningen blir av och du får hjälp att planera
Det är mycket större chans att träningen faktiskt blir av när du har en bestämd tid och plats var träningen sker. I organiserade gruppass har instruktören dessutom redan planerat vad som ska göras, så allt du behöver göra själv är att dyka upp och “hänga på”!

Du lär känna nya människor och blir del av en härlig gemenskap
Under gruppträningspass är det nästan oundvikligt att inte ha kontakt med andra. Gruppträningen har alltså positiv betydelse, både för fysiken och för det sociala.

Det är säkert och du leds av kunniga instruktörer
Instruktörerna är utbildade och peppande och ser till att du får både ett roligt och säkert träningspass!

Med det sagt så är det väl bara att gå in i bokningsappen och boka:)

Vi ses i Perstorp!

Kram Sandra