Yoga betyder förening av själ, sinne och kropp, och är en fysisk ,mental och andlig disciplin med ursprung i forntida Indien.

På Hälsoprofilen har vi både YOGA samt POWERYOGA. Men vad är skillnaden?…

Yoga – En lugn Yoga-form där du håller positionerna en längre tid för att få möjlighet att komma djupare in i positionen, släppa spänningar och öka rörligheten i din kropp genom att mjuka upp kroppens bindväv. Skapar smidighet i din kropp och lugn i ditt sinne. Genom att vila i positionerna och vara i stillhet, får du möjlighet att stanna upp, lyssna och vara i nuet.

Poweryoga – står för styrka, balans, rörlighet, smidighet och andning. Övningarna sker i ett flöde och vi förflyttar oss från en position till en annan på ett mjukt och flödande sätt så att ställningarna nästan sätts ihop.

Både Yoga och Poweryoga kan utövas av alla, oavsett fysik, då du utgår helt ifrån dina personliga förutsättningar. Din kropp är din vikt.

Mattor och filtar finns att låna. Går du regelbundet på yoga kan det vara skönt att ha en egen matta, då kan du även yoga hemma eller på resande fot.

Riktigt bra mattor, resemattor och andra tillbehör hittar du hos Sportapoteket. Vill ni känna och klämma så har jag resemattan på alla mina pass, den är grym och har varit med mig runt halva jorden.

http://sportapoteket.se/Britspapper/Yogamattor_tillbehor/Yoga

Välkommen på:
Poweryoga måndagar 18:20
Yoga torsdagar 18:45

Sandra