Har du provat Yinyoga? Kanske funderat på vad det är?

Vet du varför det heter yin yoga? Därför att vi jobbar med kroppens yinpartier. Och vilka är det då?
Jo, de som ligger innerst, så som skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Den nedre delen av kroppen är vår yindel, därför är alla yinyogaställningar sittande eller liggande.

Yin är svalka,avslappning och varande yin är det som ligger under ytan, behållaren som håller i det som rör sig. Och det är just avslappningen som är viktig i yinyoga, att VÅGA slappna av och släppa taget.

Yinyoga är långsamt, vi sitter i mjuka positioner i 5-10 minuter. Detta gör att vi också mjukar upp sinnet, vi vänder oss inåt och försöker känna in kroppen och vara här och nu. Ibland kan olika känslor komma upp och då välkomnar vi dem och tittar nyfiket på dem och när vi accepterar en känsla så släpper vi också taget om något i kroppen.

Tränar vi mycket muskler, så som styrketräning, som ger värme och energi (yang) är yinyoga ett utmärkt komplement , eftersom att vi med just yinyogan släpper musklerna och kommer åt bindväv, leder och skelett.

Att acceptera kroppen som den är är viktig i all yoga, att inte jämföra sig med andra och att älska sig själv som man är.

Är du stel som ett kassaskåp, mjuk som en katt, ont i kroppen, stressad, sover dåligt mm varmt välkommen till yinyoga.

Yinyoga finns i Perstorp på följande tider:

Tisdagar 10:15, torsdagar 17:00 och söndagar 10:15.

Välkomna hälsar Maria